lördag 9 januari 2016

Ugnsbakad kyckling

Ugnsbakad kyckling med rotsaker 2 port 415 kcal/port


Ingredienser

  • 300 g kycklingfiléer
  • ½ krm svartpeppar
  • Arla® Svenskt Smör
  • 200 g palsternackor
  • 200 g morötter
  • 1 msk hackad gräslök
  • ¼ msk olivolja
  • rivet skal av ¼ citron
  • salt och peppar

Currysås:

  • 100 g champinjoner
  • ¼ gul lök
  • ½ msk Arla® Svenskt Smör
  • ½ tsk curry
  • ¼ hönsbuljongtärning
  • ½ dl vatten
  • 1 dl Arla Köket® lätt crème fraiche

Gör så här:

Sätt ugnen på 125º. Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör. Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65º innertemperatur, ca 30 min. Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Dela champinjonerna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Stek svamp och lök i smör i en stekpanna. Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter. Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche. Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min. Servera kycklingen med rotfrukter och sås.
Tips: Byt ut smör mot cocosfett och creme fraiche mot t ex havregrädde!




















































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar