måndag 11 januari 2016

Räk & chiligryta

God och snabblagad!  För extra kalorier välj till pasta, ris etc.
Beräknat till 2 portioner.

1/2 hackad gul lök
1/2 knippe hackad salladslök
1 liten hackad vitlöksklyfta
1.5 cm finhackad ingefära
1 hackad chilifrukt
2 msk olja
0.5 tsk gurkmeja
0.5 tsk spiskummin
1 tsk röd currypasta
1/2 burk krossade tomater
0.75 dl vatten
0.75 dl havregrädde  (eller vanlig )
1/2 knippe koriander
250 g skalade räkor
Salt och peppar

Stek lök, vitlök,  ingefära och chili i oljan på låg värme några minuter.
Tillsätt kryddor och currypasta och fräs med en stund.
Blanda i tomater och vatten och låt småputtra 10 min.
Tillsätt grädden och hackad koriander och sjud några minuter till. Salta och peppra.
Garnera med koriander.
Servera med raita.

Raita 4 portioner, 80 kcal per portion  :

1/2 hackad gurka
1/2 hackad morot
1/2 hackad rödlök
1 hackad tomat
2.5 dl turkisk  yoghurt
1 krm spiskummin
1 krm paprika pulver
1 msk färsk koriander
Salt och peppar

Blanda de hackade ingredienserna med yoghurt och kryddor.
Låt stå i kylen minst 1 timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar